Brandy

Litt om oss.

Jeg heter Anniken Ranheim Søndrol og er gift med Lars Halvard Søndrol.

Jeg har hatt hund hele mitt liv og det ville være utenkelig for meg å leve uten.
Vår første familiehund fikk vi da jeg var ca 8 år gammel. Min far var en ivrig jeger og valget falt på en irsk setter.
Denne tispen fikk navnet Lady og hun betydde utrolig mye for meg i min barndom og oppvekst.
Da jeg var 16 år gammel kjøpte jeg min egen hund. Uten å spørre om lov, men den ble godt mottatt i familien. Det ble da en Border Collie ved navn Bamse. Jeg har også drevet med hest siden jeg var liten jente, å Bamse ble en trofast følgesvenn på turene til hest. Det ble også en del lydighetskurs og konkurranser. Vi hadde også flere familiehunder i denne tiden. En elghund, en Flatcoated Retriver og to Australske Terriere. Vi hadde mye gøy sammen! Etter Bamse kom det en Kinesisk Nakenhund inn i livet mitt som selvfølgelig fikk navnet Gizmo.
Da Gizmo døde tre år gammel ble det et år uten hund. Det ble et tungt og tomt år. Jeg ønsket meg hund igjen, men hvilken rase? Jeg hadde alltid beundret mynder på bilder og på film, men sjelden sett en i levende live. Letingen etter en whippet startet.

Så kom Courtborne Eros Tu Sei inn i livet mitt. Verdens vakreste lille nøste! Og jeg var solgt! Hun fikk også navnet Lady, oppkalt etter min første hund. Hun kom til meg i 2006. Ingenting kan måle seg med en mynde i fri flyt! Farten, elegansen og kontrollen! De er fantastiske!

Jeg har i 8 år samarbeidet med Kennel Courtborne og hadde i samarbeid med dem to kull. I det siste kullet kom det bare en valp. Hun heter til daglig Bella men hennes stamtavlenavn ble Courtborne Royal Lady. Grunnen til dette var at tre uker før Bella ble født så døde Lady fra meg. Så dette er opphavet til mitt kennelnavn. Kennel Royal Lady. Så det ligger mye følelser i dette navnet! Hun er også mor til vårt A-kull. I 2018 kom vår første italiensk mynde inn i livene våre. Arceum`s Sirah. Hun har tatt oss med storm! Det har etterhvert blitt flere italienere i hus.

Mitt mål med mitt oppdrett er sunne, friske, rasetypiske hunder med et godt gemytt. De skal først og fremst være gode familiehunder. Det er i hverdagen at hundene våre skal fungere. Et godt eksteriør og sunnhet går hånd i hånd, så det er også viktig for meg selvfølgelig. Jeg har syv kynologi kurs bak meg og jeg legger mye tid og energi på en kombinasjon før jeg i det hele tatt velger å gjennomføre en paring. Jeg velger også å ha noen få og godt gjennomtenkte kull i stedet for flere. Tanken er kvalitet foran kvantitet.

Når alt dette er sagt så kan selvfølgelig ting oppstå med våre kjære hunder til tross for alle gode intensjoner og planlegging. Jeg velger å alltid være åpen til mine valpekjøpere om det skulle være noe eller om det skulle skje noe. Tillit er viktig i det vi driver med for å bevare rasen vår så sunn og frisk som den er i dag. Jeg velger også å tenke at vi oppdrettere ikke er konkurrenter men kollegaer som jobber for et felles mål. Vår elskede rases beste!

Er du interessert i valp fra oss eller i en myndeprat så ta gjerne kontakt.

Mail: royalladywhippet@gmail.com

Tlf. 95730632


Foto: Regine Jensen